Het Uniform

Blouse en das

Net als bij een sportclub dragen wij ook een uniform. Dit uniform wordt tijdens de opkomsten gedragen.

Het uniform geeft heel wat informatie, bij welke groep je zit, wat het voor soort groep is (land, water, lucht, ruiter), bij welke speltak je zit en soms ook uit welk land je komt.

Het uniform bestaat voor onze groep uit het zwarte blouse en een blauwe das.

Aan de zwarte blouse kan je een ruiterscout herkennen.

Andere soorten groepen hebben een andere kleur blouse, waterscouts hebben bijvoorbeeld een blauwe.

 

Bij de blouse hoort ook een das, hieraan kan je speltak herkennen. Bij de welpen is deze effen blauw, bij de scouts krijg je er een witte band op, bij de Explorers heb je twee witte banden en de leiding heeft een rode band.

                 

welp                               leiding

Als het in de zomer erg warm is mag je in plaats van je blouse ook het zwarte t-shirt met het logo van onze groep dragen.

T-shirt Voorkant

Insignes

Op je blouse zitten een aantal insignes. Op je rechter mouw zit het naambandje van de Ruitergidsen Anne de Guigné en het insigne van Regio Klein Gelderland.

Nadat je geïnstalleerd bent draag je op het linkerborstzakje het installatie teken. Op het rechter borstzakje draag je het speltakteken van de speltak waar je bij zit.

Bij sommige programma’s kan je door het doen van een opdracht een insigne halen. Dit insigne komt op je linker mouw. Bij sommige kampen of activiteiten krijg je ook een insigne deze komen op je rechter mouw.

 

Bestellen

Zowel het T-shirt als Hoody zijn te bestellen.  Voor de Blouse kan je bij je leiding terecht.

 

 

naar bovenzijde pagina